| Autor |
Techno i nie tylko. |
fluff_oO Użytkownik
|
| Dodane dnia 22-12-2008 00:03 |
|
|
Co sądzicie o techno, drum 'n' bass, trance, house i w ogóle muzyce klubowej ?
Ja sama powiem, że jej wprost NIENAWIDZĘ. Ok, na jakiejś dyskotece można sobie potańczyc, ale żeby słuchac na codzień, to nie. Nie posiada ona prawie w ogóle tekstu, tylko jakieś żałosne, zniekształcone elektronicznie jedno zdanie (góra dwa), które leci przez całą piosenkę na przemian z 'łup, łup, łup', oraz jakimiś dźwiękami przypominającymi szlifierkę, czy inne narzędzie, względnie zepsutą windę.
A co wy o tym sądzicie ?
|
|
| Autor |
RE: Techno i nie tylko. |
Raissa Użytkownik
Ostrzeżeń:1
|
| Dodane dnia 22-12-2008 12:43 |
|
|
istne 'umca-umca' dla mnie żadną filozofią nie jest stworzenie tego czegoś na komputerze bo muzyką tego nie idzie nazwać.Nie wiem czemu ale jak słyszę 'to coś' to mnie głowa zaczyna boleć.
|
|
| Autor |
Bania Użytkownik
|
| Dodane dnia 22-12-2008 13:54 |
|
|
|
Raissa napisał/a:
istne 'umca-umca' dla mnie żadną filozofią nie jest stworzenie tego czegoś na komputerze bo muzyką tego nie idzie nazwać.
no dobra mamy trochę ,że tak powiem ,ambitniejsze gusta , ale czy na prawde ta muzyka zasługuje na aż taką krytykę ? Stworzenie takiego dumb beatu na kompie to rzeczywiście nic trudnego ale ta muzyka się do jednego beatu na całej długości piosenki nie ogranicza ( a tak jest niestety często w polskim hip-hopie) i czasem czerpie dużo z muzyki klasycznej i innych gatunków w tym rocka , a dużo z tego co się słucha na dyskotece to nowsze wersje starych przebojów co jest bardziej odnowieniem przeszłości niż plagiatem. Z resztą rozwój muzyki elektronicznej to nic zaskakującego teraz a ,że każdy człowiek jest inny to każdy gatunek ma swoich zwolenników ;]
|
|
| Autor |
Raissa Użytkownik
|
| Dodane dnia 22-12-2008 16:26 |
|
|
Niestety ma , ale tu umca-umca psuje w pewnym stopniu zamiłowanie człowieka do prawdziwej muzyki.
|
|
| Autor |
Bania Użytkownik
|
| Dodane dnia 23-12-2008 09:10 |
|
|
Trzeba mieć otwarty umysł Nie ma czegos takiego jak prawdziwa czy nieprawdziwa muzyka. Techno jest dla ludzi o troche innym guście z troche innym światopoglądem lubiących troche inne imprezy ,ale oczywiście trudno to zrozumieć. Sam lubię sobie posłuchać techno szczególnie jak przerabiają kawałki na dance czy rocka 
|
|
| Autor |
anulkaa Użytkownik
|
| Dodane dnia 23-12-2008 11:14 |
|
|
ja tam lubie słuchać techno. choć czasami na imprezkach mnie wkurza, bo przez 5min leci jedna piosenka i non stop umc umc umc umc .... i ludzie w kółko tańcza tak samo do znudzenia ;P śmiesznie to wygląda. na dyskotekach wole bardziej taneczną muzyke.
|
|
| Autor |
Raissa Użytkownik
|
| Dodane dnia 29-12-2008 01:23 |
|
|
[quote]Bania napisał/a:
Trzeba mieć otwarty umysł Nie ma czegos takiego jak prawdziwa czy nieprawdziwa muzyka.
Dla mnie jest, prawdziwą muzyką idzie nazwać tą graną a instrumentach .
|
|