chłopak Forum dla nastolatków Szukaj Redakcja e-chlopak.pl Kontakt Rejestracja Logowanie
Login:   Hasło:  
Zobacz Temat
Forum | Rozmowy | Hobby
Strona 1 z 2 1 2 >
Autor Strzelectwo, wiatrówki - pasja dla facetów :)
waldemar999
Użytkownik

Dodane dnia 10-07-2010 08:50
Hej,

Chciałbym zachęcić Was do spróbowania tej niezwykłej rzeczy jaką jest strzelectwo.

Moja przygoda z wiatrówkami zaczęła się ponad 1,5 roku temu, kiedy odważyłem się zrealizować moje dziecięce marzenia i kupiłem sobie wiatrówkę za 100 zł. Byłem szczęśliwy. Szybko mnie to wciągnęło. A, że sprzęt był beznadziejny, bo jakiś chiński bazarowy to po niecałych 2 tygodniach go wyrzuciłem, bo strzelało się z tego strasznie.

Kupiłem nowy sprzęt, który mam do teraz. Wiatrówkę z Czeskiej Zbrojeniówki o nazwie Slavia 634 , do tego odpowiednia luneta, kilka paczek śrutów. I zaczęło się smiley Strzelało się cudownie, Udało się zdejmować kapsle z dystansów nawet 50 m. Zapisałem się do lokalnej grupy strzeleckiej w moim mieście, wciągnąłem w to kumpli, zacząłem jeździć na różne lokalne zawody. Poznałem fantastycznych ludzi.

Co mi to daje? Pasja, a także możliwość ćwiczenia opanowania i harmonii ciała. Kontakt z przyrodą (bo najczęściej strzelam w lasach, na łąkach), poczucie siły i męskości. Czasem nawet moja dziewczyna strzela. A myślę, że jest to również niezły sposób na pierwszą randkę, dziewczyna będzie na pewno mile zaskoczona twoją oryginalnością hehe smiley

Jeżeli chcecie spróbować, to od razu zaznaczam, że zawsze należy zachować bezpieczeństwo i strzelać w miejscu gdzie nie ma ryzyka trafienia w człowieka lub zwierze.

Chciałbym zaznaczyć, że jest to sport całkowicie legalny. Polskie prawo przewiduje iż można posiadać bez zezwolenia i rejestracji broń, która nie przekracza mocy 17J. Dlatego bez problemu można sobie zakupić sprzęt np na allegro czy w kilkudziesięciu sklepach internetowych smiley

Pozdrawiam i zachęcam do czerpania satysfakcji z pięknego i niszowego w Polsce sportu.
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Strzelectwo, wiatrówki - pasja dla facetów :)
eryk
Użytkownik

Dodane dnia 20-08-2010 11:57
ja mam wiatrówkę już długi czas, ale moim marzeniem jest wiatrówka-pistoletsmiley
qwertygirl
Użytkownik

Dodane dnia 23-09-2010 23:18
ja strzelałam z wiatrówki przez już prawie pół roku, chodziłam na strzelnicę w moim mieście, ale stwierdziłam, że nie jest to dla mnie i nie czuję się dobrze, tymbardziej że mam astygmatyzm (moja wada polega że widzę wyraźnie na lewe oko, a na prawe obraz mam zamazene) a ogólnie jestem praworęczna, tak więc stałam zupełnie na odwrót i jak mnie facet się czepiał to się wkurzyłam i odeszłam, po czym moja 'kariera' strzelecka dobiegła końca : D
Oskar
Super Administrator

Dodane dnia 12-01-2011 19:22
Mam, jakoś szczególnie mnie to nie kręci, tylko czasami nabieram na nią ochotę ; )
baby0sis
Użytkownik

Dodane dnia 08-06-2011 11:46
Nie tylko dla mężczyzn :] w liceum strzelałam z wiatrówki, chodziłam na strzelnicę, grałam udział w ligach. Potem przerzuciłam się na pistolet ;] i tak mi zeszło 2 lata, lubiłam to. A potem przyszła matura i przestałam strzelać.

Geniusz ZuA
Użytkownik

Dodane dnia 08-07-2011 23:19
ja strzelam od zawsze ale tylko okazjonalnie, mój dziadek robi kusze ręcznej roboty jedna ma 15 albo 20 lat smiley. Też fajnie się z nich strzela mam w domu jedną wiatrówkę za 200zł i fajnie się z nią strzela ale to hobby to nie dla mnie, mam coś co daje więcej adrenaliny i coś co kocham smiley
MistrzSeksu
Użytkownik

Dodane dnia 18-07-2011 12:14
ja nabyłem nie dawno wiatrówkę i na razie się uczę, strzelam do butelek, nie jest łatwo muszę przyznać, ale wciąga bardzo .

http://www.mistrzseksu.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Strona 1 z 2 1 2 >
Skocz do Forum:
Porady dla chłopaków
Ćwiczenia
Hobby
Miłość
Motoryzacja
Przyjaźń
Sport
Szkoła
Testy
Wygląd
Zdrowie

Ankieta dla Użytkowników
Jaki Ci idzie nauka?

Wspaniale

Bardzo dobrze

Dobrze

Tak sobie

Źle

Bardzo źle

Same 1

Musisz się zalogować, żeby móc głosować w tej Ankiecie.
Partnerzy
Uroda

E-nastolatki.pl

Plotki

Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.

Geniusz ZuA
DATA: 15/05/2012 22:11
w moim mieście są tunele

Przemek23501
DATA: 15/05/2012 13:22
Siemanko ma ktoś z was tunele ?

Geniusz ZuA
DATA: 09/05/2012 22:35
xd

Geniusz ZuA
DATA: 09/05/2012 22:35
vodka odpisałem na pw;*

Geniusz ZuA
DATA: 09/05/2012 22:31
on chyba w moim wieku jest;>

HelloParty13
DATA: 08/05/2012 19:03
wlasnie.. smiley bo ma 17.. smiley ale chyba już 18ma.. :] a zresztą nie wiem..

Geniusz ZuA
DATA: 08/05/2012 08:20
ignorant ja byłem tu długo i hp miał zieloną rangę a wiek nic tu nie ma do rzeczy bo sam Oskar jest niepełnoletnismiley

Ignorant
DATA: 07/05/2012 20:38
no ale mówisz, że był wcześniej, a ja go pamiętam jako zwykłego moda (no, może nie takiego zwykłego, globalnego). Czemu przestał pełnić funkcję i teraz ją objął na nowo?

HelloParty13
DATA: 07/05/2012 20:29
nie wiem... później Oskar wszedł..i go mianował;]

Ignorant
DATA: 07/05/2012 20:25
\o/
I jak to się stało, że Kadej dopiero teraz został na nowo admem?

E-chlopak.pl - portal chłopaków - porady dla nastolatków © 2007
Polityka prywatności