| Autor |
Języki obce |
Wessnosa Użytkownik
|
| Dodane dnia 07-10-2011 13:47 |
|
|
Interesujecie się językami obcymi? Osobiście to jest moja pasja, a marzenie to opanować 20 języków na poziomie min. B2 (średniozaawansowany +). Obecnie znam:
- j. Angielski B2 (lekcje prywatne)
- j. Niemiecki B1 (szkoła)
- j. Włoski - Podstawy (pół rodziny mówi po włosku)
- j. Japoński (hiragana, trochę kanji, gramatyki i ok 300 słów - nie jestem w stanie określić poziomu)
- j. Rosyjski (cyrylica, ok. 200 słówek)
Oprócz tego interesuję się ich pochodzeniem, fonetyką, fonologią, gramatyką... no taki mój wymysł, ale sprawia mi przyjemność czytanie o tym wszystkim (czy nie jestem trochę psychiczny? )
A Wy?
Tak w ogóle, wie może ktoś, jak się nazywają studia, gdzie uczy się wielu (3-5) języków? |
|
| Autor |
RE: Języki obce |
vodka Użytkownik
|
| Dodane dnia 07-10-2011 20:47 |
|
|
|
Nie lubię się uczyć języków obcych. Nie doceniałam angielskiego dopóki nie spotkałam się z niemieckim, który jest (na obecny czas) straszny. Uczyłam się w podstawówce 3 lata rosyjskiego. Obecnie w lo uczę się angielskiego i niemieckiego. Gdybym miała czas poświęciłabym część niego na poznanie j. włoskiego, francuskiego. |
|
| Autor |
Kraab Administrator
|
| Dodane dnia 07-10-2011 23:05 |
|
|
|
Masz talent do języków. Ja jedynie biegle chciałbym się jeszcze tylko angielskiego nauczyć, bo więcej to nie dam rady. |
|
| Autor |
shrek Użytkownik
|
| Dodane dnia 08-10-2011 02:22 |
|
|
Ja juz jakis czas w uk mieszkam i opanowalem angielski na tyle zeby zyskac przyjaciol i z nimi normalnie gadac ale shakespeara juz nie czaje
|
|
| Autor |
HelloParty13 Użytkownik
|
| Dodane dnia 08-10-2011 11:07 |
|
|
A mam opanowany Anglik.. ;] to jest mój atut  |
|
| Autor |
Horny Użytkownik
|
| Dodane dnia 08-10-2011 22:24 |
|
|
|
Oprócz tego interesuję się ich pochodzeniem, fonetyką, fonologią, gramatyką... no taki mój wymysł, ale sprawia mi przyjemność czytanie o tym wszystkim (czy nie jestem trochę psychiczny?
nie jesteś psychiczny, każdy ma swoje jakieś zainteresowania.
ja się uczę angielskiego i niemieckiego, którego osobiście nie trawię. Wolałabym go zamienić na hiszpański i właśnie tego języka chciałabym się nauczyć i go opanować. |
|
| Autor |
Wessnosa Użytkownik
|
| Dodane dnia 10-10-2011 12:17 |
|
|
|
Wiecie, że osoby ze słuchem muzycznym o wiele szybciej uczą się języków? |
|